Израелският премиер Бенямин Нетаняху ще се откаже от най-противоречивата част от

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху ще се откаже от най-противоречивата част от
Коментари Харесай

Нетаняху се отказа от най-спорните моменти в съдебната реформа

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху ще се откаже от най-противоречивата част от проекта си за правосъдна промяна, която би разрешила на Народното събрание да анулира решенията на Върховния съд, заяви Уолстрийт джърнъл.

В изявление Нетаняху сподели пред вестника, че би преразгледал и различен противоречив детайл, който би дал на ръководещата коалиция повече пълномощия да назначава съдии, като добави, че не е сигурен по какъв начин ще наподобява новата версия на правосъдната промяна.

" Внимателно чувам публичния пулс и това какво би приело обществото ", сподели Нетаняху.

Миналата седмица израелските законодатели започнаха да разискват законопроекта, който би лимитирал пълномощията на Върховния съд, рестартирайки предизвикалата бурно публично недоволство съдебна промяна, стартирана от религиозно-националистическата коалиция на Нетаняху.

Промените също провокираха безпокойството на Запада по отношение на демокрацията в Израел и изплашиха вложителите. Критиците ги виждат като опит за ограничение на независимостта на съда от страна на Нетаняху, който е съден по обвинявания в корупция, които той отхвърля.

В изявлението най-дълго управлявалият израелски министър председател отхвърли апелите да се причисли към напъните на Запада да въоръжи Украйна, като сподели, че също по този начин споделя загрижеността по отношение на възходящите военни връзки на Москва с Иран.

Във вторник Нетаняху сподели, че е бил поканен в Китай и акцентира, че Съединените щати остават основен съдружник на Израел.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР